Voorkom ziekte tijdens de feestdagen!

11-12-2012 - Jeroen Zwart

De afgelopen dagen heeft Koning Winter laten zien hoe koud het in dit kikkerlandje kan zijn. Dit betekent dat er dus ook weer een aantal mensen last zullen krijgen van de welbekende griepjes. Het is daarom belangrijk jezelf warm aan te kleden. Voor mensen met kinderen is het extra belangrijk dat de kinderen warme kinderkleding dragen wanneer zij de straat opgaan. Kinderen zijn namelijk erg gevoelig bij dit koude klimaat.

Vaak worden mensen ziek doordat ze hun handen en/of het hoofd niet goed beschermen tegen de flinke kou. Ontblote oren kunnen zorgen voor verkoudheid en indirect dus voor hevige hoofdpijn. In het ergste geval zou dit zelfs nog kunnen leiden tot oorontsteking. Het is daarom aan te raden altijd een (bont)muts op te doen en de handen te beschermen met handschoenen. Echter blijft het wel belangrijk om het bovenlichaam goed te bedekken. Thermo ondergoed is een goed hulpmiddel om de warmte vast te houden bij het lichaam. Hierdoor is het bij wijze van spreken ook niet nodig om drie truien aan te trekken.

Thermokleding is ook beschikbaar in verschillende kleine maten en uitstekend geschikt voor kinderen. Overige kinderkleding die een kind tegen de kou beschermt zijn mutsjes, handschoenen, dikke sokken en een dikke winterjas. Probeer een kind ook zoveel mogelijk op zijn of haar voeten te laten staan. De koude grond kan een sterke impact hebben op de weerstand van het kind. De weerstand van het kind is vaak nog minder ontwikkeld op een jonge leeftijd. Verschillende webshops bieden dit soort kinderkleding aan en zijn gemakkelijk te bestellen.

Op deze eenvoudige manier kunnen verschillende kleine ziektes worden voorkomen bij kinderen en uiteindelijk geldt dit ook voor jezelf. Verwen uw kind daarom eens lekker tijdens de feestdagen met een lekker warm setje kinderkleding.

Reageer op dit bericht